info@dictsolutions.com
0800-2224449

Datalek bij data-acquisitiebedrijf Apollo

Voor meer informatie
0800-2224449

Bij het Amerikaanse bedrijf Apollo, een sales startup met meer dan 200 miljoen persoonsgegevens heeft een data-breach plaatsgevonden. De lek zelf heeft al plaatsgevonden in juli na een system update. Apollo verbindt bedrijven met potentiele kopers door middel van kenmerken die in de eigen data vermeld zijn. De database omvat de volgende informatie: namen, werkgevers, functietitels, social media gebruik, email adressen en ook de telefoonnummers. Zelf verzekert Apollo dat er geen Burgerservicenummers, wachtwoorden of financiële gegevens zijn gelekt. Maar het kan wel zo zijn dat uw gegevens ook gelekt zijn en dat is geen fijne gedachte!

Hoe kunt u zien of uw gegevens gelekt zijn?

Zelf kunt u dit gratis controleren via https://haveibeenpwned.com/ In deze tool kunt u een emailadres invullen waaruit blijkt of uw gegevens eerder zijn gelekt of niet. U kunt 2 verschillende resultaten krijgen zoals de volgende afbeeldingen laten zien.

Advies

Zo snel mogelijk uw wachtwoorden aanpassen en daarbij komen de volgende 2 tips van pas: -Gebruik sterke wachtwoorden en verschillende wachtwoorden voor andere websites. -Gebruik waar mogelijk een 2-factor authentication om het moeilijker te maken voor een ander om toegang tot uw account te verkrijgen.

Om datalekken te voorkomen is de training iso 27001 geadviseerd

Training ISO 27001: opzetten en invoeren informatiebeveiliging

Doelstelling

ISO/IEC 27001 levert een model voor het vestigen, invoeren, uitvoeren, beoordelen, handhaven en verbeteren van een managementsysteem voor de veiligheid van de informatie waarbij de opzet en de invoering worden afgestemd op de behoeften van de organisatie, op haar doelstellingen, haar waardevolle informatie, haar veiligheidseisen, haar werkproces en andere organisatorische kenmerken.

Doelgroep

Iedereen die het Information Security Management System implementeert, ondersteund, en onderhoud binnen een organisatie. Iedereen die binnen een organisatie betrokken is bij een audit op het ISMS. Iedereen die met het ISMS werkt binnen een organisatie.

Voorkennis en niveau

Er is geen eis vooraf voor de Foundation-kwalificatie, maar een achtergrond in informatieveiligheid of service management is een voordelige uitgangspositie. HBO-niveau. Duur: 3 dagen

Klik hier voor meer informatie!

D-ICT Solutions
Einsteingebouw
Kabelweg 21
1014 BA Amsterdam
KvK 34143398
BTW NL810633474B01
Bank 45.50.16.429
+31 (0)20 – 2050324
info@dictsolutions.com
NederlandsEnglishFrançaisDeutsch

Pin It on Pinterest

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram